Infermera a domicili per ajudar a la gent gran

El gran avantatge de l’ajuda a domicili és que aporta al pacient la connexió afectiva amb el grup familiar i dins de l’ambient on tot li és conegut. En el cas de la gent gran, l’ajuda a casa és molt favorable ja que enforteix l’autoestima de la persona que la rep i al mateix temps sosté els vincles familiars.

enfermera a domicilio

També és molt útil un servei d’infermeria personalitzat i coordinat amb atenció mèdica geriatre especialitzada especialment pels més grans amb mobilitat reduïda, quan es necessiten tractaments individualitzats i un seguiment personalitzat a casa.

Les cures d’infermeria a domicili són totes les activitats que realitza el personal infermer especialitzat per satisfer les necessitats del pacient a la pròpia llar, determinades per les seves característiques clíniques i socials.

S’han identificat fins a 249 activitats diferents considerades com cures d’infermeria a domicili! A l’article  Cures i educació sanitària per mantenir la salut a casa en trobareu unes quantes resumides breument.

Les cures d’infermeria inclouen aspectes bàsics com l’alimentació, la higiene, la mobilització, la respiració, l’eliminació i les tècniques com activitats de diagnòstic, tractament i de comunicació incloent l’educació i la informació al pacient. La infermera de referència és el professional sanitari capacitat i especialitzat per portar-les a terme.

La infermera fa una valoració exhaustiva del pacient, avalua la seva situació mitjançant l’observació, li fa peguntes senzilles per saber l’estat en què es troba i finalment identifica  els problemes i quan és necessari ho coordina amb un metge geriatre. Seguidament farà una planificació de les cures d’infermeria per actuar directament sobre aquests problemes de salut.

Una de les funcions de la infermera és fer un seguiment de la malaltia, per això a iSalut a casa hem creat uns perfils concrets de les malalties cròniques més comunes on hem protocol·litzat el seguiment mitjançant una sèrie de paràmetres vitals a controlar. Aquests paràmetres es poden mesurar i controlar a través de la transmissió de les dades a una plataforma web.

Una vegada les dades han passat a la plataforma web, es gestionen a través d’un quadre de comandament, de manera que permet fer-ne el seguiment diàriament, o amb les freqüències que es designin, amb la visualització per internet. El contacte directe, personal i amb visites regulars a casa amb el pacient es manté sempre i és fonamental.

La infermera de referència coneix al pacient, el seu estat clínic i efectua visites de seguiment al domicili regularment.

És molt important poder obtenir més dades que complementin els paràmetres vitals com són els qüestionaris de salut. Mitjançant preguntes molt concretes de l’estat de la persona que pateix la malaltia crònica, sabrem s’hi ha risc d’agreujament o al contrari, el pacient es manté estable.

Fem una avaluació continuada dels resultats obtinguts i confeccionem els informes per un millor seguiment per part del pacient, els familiars i el metge geriatre especialista.

Amb tot això aconseguim: comoditat, confort, tranquil·litat, prevenció, promoció de la salut, evitem ingressos a l’hospital, evitem ingressos a urgències, trasbalsos per a tothom i el més important, que la persona tingui una qualitat de vida el més bona possible.

La proposta de serveis d’iSalutacasa, és una forma innovadora de mantenir la nostra salut i la dels que ens envolten siguin petits o grans, controlada, a casa.

Share Button