Compte a l’estiu amb la calor en les hores fortes

Ja arriba l’estiu, temps de calor.

enfermera domicilio infermera domicili gent gran inyección injectable

En èpoques de calor extrema, hem de tenir en compte de protegir-nos i protegir la gent més vulnerable com són per exemple les persones grans, els nadons i infants petits, persones amb malalties cròniques o bé que realitzen activitats intensa a l’aire lliure.

Hem d’anar en compte i no abusar del sol i la calor.

A continuació us expliquem els riscos de calor i d’excés de sol:

Quan les temperatures són molt altes i hi ha un excés de calor, pot ser un perill per la salut ja que es pot produir una pèrdua de líquids i de sals minerals mitjançant la suor (clor, potassi, sodi, entre d’altres), necessaris per l’organisme. Aquest fet pot ser perjudicial per aquelles persones vulnerables, que pateixen una malaltia crònica, provocant el seu agreujament o bé deshidratació i esgotament generalitzat. Quan l’exposició a altes temperatures es perllonga, s’anomena Cop de calor i pot ser molt greu.

Quins són els Símptomes? Una temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set, convulsions i somnolència o pèrdua de coneixement.

Què cal fer? Hem de traslladar a la persona a un lloc fresc, mullar-li el cap i donar-li aigua no gaire freda.enfermera domicilio infermera domicili injeccio inyectable

Si perduren els símptomes o s’agreugen, truqueu al 112, servei d’emergències

Què podem fer per protegir-nos del sol i de la calor?

Amb mesures ben senzilles i de sentit comú podem disminuir molt l’efecte de la calor. Si estem a casa evitem que el sol entri abaixant persianes i tancant finestres, ventilem quan refresca al vespre i utilitzem ventiladors, per exemple, per refrescar l’ambient. Al carrer evitarem el sol directe i ens podem protegir amb gorres o barrets, també podem portar aigua per beure sovint i la roba que sigui de colors clars.

Hem d’estar alerta amb la gent gran, sobretot si viuen sols i els ajudarem a seguir aquests consells.

Podeu trobar més consells i detalls al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

Us deixem un vídeo impactant amb les erupcions del sol: pura energia!

Bon estiu!

YouTube Preview Image

Fotos de la font d’aigua de dianecordell i planxa de surf de M. Dolly (licència Creative Commons)

Share Button